Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Eladta a HMSZ a céges terepjárót egy dolgozójának, ő most a duplájáért árulja

Érdekes mozzanat derült ki a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. (HMSZ) átvilágításával kapcsolatban. Az önkormányzat gyorshír oldalán közzétett információk szerint – miközben egyébként 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is jelentős 300 millió forint körüli veszteség mellett gazdálkodott a városi cég, úgyhogy rendre az önkormányzat támogatására szorult – Land Rover luxusterepjárót vettek cégautónak, de itt még nem áll meg a sztori.

A HMSZ munkatársa a terepjárót mindössze 2,9 millió Ft-ért vásárolhatta meg két éve, majd most ő is túladna rajta, immáron több mint a duplájáért, 6,5 MFt-ért árulja. A cégek átvilágításáról tartott sajtótájékoztatón Kis János kabinetvezető beszélt minderről a HMSZ Zrt. mostani vezetése részéről.


Az autóról Kis konkrétumot nem árult el, csak Land Roverként hivatkozott rá, bár a gyorshírre kitett poszt már terepjáróként említette. A komment szekcióban többen is linkelték ezt a hirdetést, amely hódmezővásárhelyi és az ár is stimmel, ebből még persze nem tudjuk, hogy valóban erről az autóról van-e szó. Mindenesetre a Délmagyar.hu egy 2011-es cikke szerint a HMSZ-hez tartozó mezőőrség akkor használt ilyen, Land Rover Defender típusú városi terepjárót, tehát akár az is lehet a később eladott jármű.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!