Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szegény Promenád, az MTI és a teljes magyar sajtó cáfolta :(

Volt ugye egy összeférhetetlenséggel kapcsolatos per Krupiczer Ferenc képviselővel szemben. Elég fontos és hírértékkel bíró ügy, már csak azért is, mert ha jogerősen bukja a mandátumát, akkor időközi választást írnak ki az érintett választókerületben. Írtunk is róla részletesen, itt az ügy hátteréről, itt magáról a tárgyalásról, itt a reakciókról pro és kontra, itt pedig arról, lehet-e érintett más is (spoiler, ha eddig nem olvasták: valószínűleg nem). Az most mindegy is, hogy még mindig kapjuk a kommenteket, mennyire elszoktak már a vásárhelyi olvasók sajnos a korrekt újságírás legminimálisabb alapszabályaitól, például, hogy a helyi sajtóban egy ügyben megszólaltatják mind a két felet, de ami ennél érdekesebb, az most jön. Kis fázis késéssel, de kijött az MTI hivatalos anyaga, amit átvett a sajtó nagy része (mínusz ATV, mert ők tőlünk vették át, innen is köszi!), ami mit ad isten, cáfolja a Promenád aznap kitett, nem túl nagy sikerű írását. Mutatjuk, a biztonság kedvéért a sorosista elhajlással nehezen vádolható Magyar Nemzet online felületén – biztos, ami biztos.

A lényeg röviden: a Promenád nem túl részletes, de legalább képekkel gazdagon illusztrált anyagában az szerepel, hogy a bíróság elfogadta az elsődleges kérelmet, és megállapította az összeférhetetlenséget – ami konkrétan nem történt meg. A méltatlanságot megállapította, mert későn szólt, emiatt ugyanúgy elvehetik a mandátumát, de az elsődleges kormányhivatali kérelmet, miszerint még mindig összeférhetetlen, elutasították. A kettő nagyon nem ugyanaz, a cikk konkrétan annyira pontatlan, hogy egész egyszerűen nem igaz. Persze eddig rá lehetett fogni, hogy az igazi sajtó ők, és a csúnya Márki-Zay-propaganda hazudik, de mára lehozta a Délmagyartól a 888-ig bezárólag mindenki.

via GIPHY

(Ma reggel jutott eszembe, ha úgy magyarázzák, hogy de hát a bíróság kimondta, hogy volt összeférhetetlenség, csak időben rendezték, és végülis elfogadta a bíróság a kormányhivatal érvelését félig, akkor mindkét esetben olyan fontos információ maradt le, hogy az már kimeríti a fent írtakat.)

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!