Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kampány a túlszaporodás ellen: vásárhelyi gazdik is pályázhatnak!

Szociálisan rászorult emberek, egyebek mellett hódmezővásárhelyiek is pályázhatnak február 29-ig a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete ivartalanítási akciójára.

Szili Éva elnök tájékoztatása szerint elsősorban a kisnyugdíjasok és alacsony jövedelműek, illetve nagycsaládosok jelentkezését várják. Összesen 50 macska ivartalanítását tudják támogatni a 2019. évben kapott 1 százalékos adófelajánlások egy részének felhasználásával. Egy pályázó maximum három állat ivartalanítási támogatását igényelheti.

Fontos hangsúlyozni, hogy a nyertes pályázó nem ingyenes ivartalanítást kap, hanem kedvezményesen végzik el a beavatkozást. Egy nőstény macska ivartalanítása elérheti a 14 000 forintos árat is, a nyertes pályázónak 6000 forintot kell fizetni. Kandúrok esetében 3000 forintos önrészt kell vállalni.


Szili Éva hangsúlyozta, a szociális rászorultságot igazolni kell, azaz csatolni a nyugdíj – vagy jövedelemigazolást, illetve a nagycsaládosoknál az aktív gyermekvédelmi támogatás határozatát. Jelentkezni e-mailben lehet a hónap végéig az ivartalanitas.cicamentok@gmail.com címen. Az adatlap letölthető: http://szegedicicamentok.lapunk.hu/ oldalról. Pozitív elbírálás után az önrészt 5 napon belül az egyesület számlájára be kell fizetni, egyéb esetben a következő pályázó lép a helyébe. A hiányosan kitöltött, vagy hiányos melléklettel beküldött pályázatokat elutasítjuk, hiánypótlásra a beadási határidő végéig van lehetőség.

Az ehhez hasonló ivartalnítási akciókra azért van szükség, mert egy macska akár 6 hónapos korában is ivaréretté válhat. Egy év alatt tehát már a második generáció is új alomnak adhat életet. Kijáró, vagy az utcán élő állatok esetében ez kontrollálatlan túlszaporodáshoz vezethet.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!