Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

„Az elmúlt száz év legsikeresebb évtizede” – Évet értékelt Orbán Viktor

Az IMF-et hazaküldték, a hiteleket idő előtt visszafizették, létrehoztak 850 ezer munkahelyet, felszámolták az ingyen élést, a pénzügyeket rendbe tették, a dolgozóknak megadták a tiszteletet és a megbecsülést, a családok megkapták az elismerést, a nagycsaládok nagy elismerést kaptak, megindították a nemzetegyesítést, és a határon túlra kényszerült magyar közösségeket összekötötték az anyaországgal – többek között ezeket mondta mai évértékelőjében Orbán Viktor miniszterelnök.

A hirado.hu közlése szerint szólt arról is: Magyarország a saját útját járja, tavaly hazánk gazdasága nőtt leggyorsabban Európában. Ígéretet tett arra, hogy ismét nemzeti konzultáció lesz Magyarországon. Kihangsúlyozta többek között: Európában a döntéshozók gúnyt űznek az igazságból, hazánkban is komoly erőpróbákra kell készülni ezen a téren, a külföldről finanszírozott, s persze a Soros-hálózathoz tartozó szervezetek és felbérelt ügyvédeik a jogvédelemmel visszaélve perek tömkelegét indítják.

A környezetvédelemről szólva rámutatott, a kormány kiemelten foglalkozik klímavédelemmel, cél, hogy 2030-ra a Magyarországon előállított villamosenergia 90 százalékban szén-dioxid-mentes legyen.

Sikeresnek értékelte a babaváró hitelt, fontos előrelépések történtek a meddőség elleni küzdelemben, továbbá jó hírnek nevezte, hogy 2010-2018 között 90 ezerrel több gyermek született, mint abban az esetben született volna, ha minden maradt volna a 2010-es tendenciák medrében.

Gazdasági kérdésekről szólva kiemelte, az európai gazdaság, azon belül is leginkább az eurózóna térsége megállt, és a magyar áruk 85 százaléka éppen ezekbe az országokba irányul, ez gondot okoz Magyarországnak. A kisvállalkozási adót és a munkát terhelő adót csökkenteni fogják, a nyugdíjak értékét megőrizik, közölte. A miniszterelnök szerint ha Magyarországot beleszabályozzák az európai egyesült államok gazdasági rendjébe, akkor hazánk fejlődése megáll, ezért például kell csínján bánni az euró bevezetésével is, nem szabad felülni olyan vonatra, amelyről nem tudjuk, hogy hová megy, vélekedett.

Az évértékelőn elhangzott többek között:

  • A tények azt mutatják, hogy az utolsó tíz év volt a legsikeresebb tíz az elmúlt 100 év magyar történetében.”
  • „Olyan, hogy liberális, nincs is. A liberális nem más, mint diplomás kommunista.”
  • „Saját szememmel láttam, hogy Soros György háromszor próbálta meg kifosztani Magyarországot.”
  • A négygyermekes anyák után a háromgyermekes anyák számára is előbb vagy utóbb be kell vezetni az szja-mentességet.”
  • 2020-ban és utána is erőinket a munkahelyek megőrzésére kell fordítanunk, a munkahelyeket egyszerre kell megőrizni és korszerűsíteni, mert ha munka van, minden van.”

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A teljes beszéd:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!