Megrongálták a DK újbudai irodáját

- Hirdetés -

Szerdán négy óra előtt, amikor a Demokratikus Koalíció (DK) újbudai irodavezetője ment kinyitni az irodát, lövés nyomait találta az iroda ablakának üvegjén – írja a párt sajtótájékoztatóján elhangzottak alapján az Index.

“Rálőttek a DK újbudai irodájára – Meg kell állítanunk a Fidesz gyűlöletpolitikáját!” – ez volt a tájékoztató címe, melyet Barkóczi Balázs, a párt szóvivője és Bakai-Nagy Zita a DK újbudai alpolgármestere tartott. Példátlannak nevezték a támadást, Barkóczi szerint mivel az iroda jól láthatóan a DK arculatával van lefóliázva, a támadás elkövetője kifejezetten a pártot akarta megtámadni.

- Hirdetés -

Elmondták, több lyuk is keletkezett az ablaküvegen, üvegek maradtak ott, fém golyót is találtak, két 2 centimétereset, amelyeket a rendőrség felhasznál, hogy DNS-t keresve megtalálja a támadót, illetve a térfigyelő kamera felvételeit is fel tudják erre használni – a párt ugyanis feljelentést tett az attak miatt. A politikus a rendőrségtől azt az információt kapta, hogy a támadást egy olyan fegyverrel követhették el, ami nem minősül lőfegyvernek, nem engedélyköteles, de alkalmas lehet súlyos sérülés okozására.

(via Index, Facebook)

Frissítés:

A helyszíni szemle során a rendőrök az irodában találtak egy-egy 0,8 centiméter átmérőjű csapágygolyót, melyeket nem lőfegyverből lőttek ki. A csapágygolyókat a rendőrök lefoglalták és szakértői vizsgálatra megküldték – írja a Police.hu. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság vétség miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!