Könnyebbek lesznek a kólásdobozok itthon

- Hirdetés -

Tizenhárom százalékkal csökkentette az alumínium italdobozok súlyát a Coca-Cola Magyarország, az országban gyártott és 19 országban forgalmazott dobozos üdítőitalok csomagolásához a cég 2020-tól éves szinten mintegy 170 tonnával kevesebb alumíniumot használ fel, csökkentve a gyártás és a szállítás során fellépő környezeti terhelést – közölte az MTI-vel a társaság.

Ez főként fenntarthatósági szempontból fontos, kevesebb a felhasznált nyersanyag és a keletkező hulladék, valamint mivel a csomagolás kevesebb anyagot tartalmaz, a szállítás is kisebb energiát igényel. Az üdítőcég a távirati irodának azt mondta, 2018 óta több mint 600 millió forintot fordított innovatív környezetkímélő csomagolóanyagok bevezetésére.

- Hirdetés -

A vállalat a dobozok súlyát csökkentő fejlesztéssel párhuzamosan még a tavalyi évben megkezdte a kiszállítás során alkalmazott raklapfólia felhasználásának kiváltását is, aminek eredményeképpen ebből az anyagból az idei évben már 43 tonnával kevesebbet használ fel.

2021-ben hozzák be Magyarországra is a 4 és 6 üdítősdobozt nem műanyag zsugorral, hanem papírral egyben tartó csomagolásukat is, valamint a PET-palackjaik fokozatosan egyre nagyobb részben fognak újrahasznosított műanyagból készülni. Jelenleg a palackok átlagosan 24 %-ban készülnek újrahasznosított műanyaghulladékból, ezt a számot 2030-ra 50 %-ra szeretnék emelni.

(MTI)

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!