Fotó: behir.hu

Hódmezővásárhely sem ad pénzt az Alföldvíz megmentésére

- Hirdetés -

Hódmezővásárhely is elutasítja a többségi tulajdonos önkormányzatok nagy részéhez hasonlóan az Alföldvíz felhalmozott hiánya miatt, annak rendezésére kért tőkeemelési kérelmét – közölte Kis Andrea alpolgármester lapunk kérdésére pártja, az MSZP mai sajtótájékoztatóján. (Az ott elhangzott országos politikai ügyekről már beszámoltunk.)

- Hirdetés -

Kis azt mondta, a cégnek hatalmas a vesztesége, a városnak pedig korlátozottak az anyagi lehetőségeik, így a kérelmet elutasították. Egyúttal cáfolta lapunk azon értesülését, hogy ez közgyűlési hatáskör lenne, így elmondta, hogy nem is lesz téma a holnapi közgyűlésen.

Mint arról beszámoltunk, a közműcég azért fordult hiánypótló tőkeemelésért az önkormányzatokhoz, mert a 2020-ra jósolt hiánya elérheti az 1,713 milliárd forintot. Eddig a többi 129 önkormányzat – akik együtt többségi tulajdonosai a vállalatnak – reakcióiból is csak elutasító válaszok ismertek. A rá eső tulajdoni rész alapján Hódmezővásárhelytől információink szerint több mint ötvenmilliót kért volna a társaság.

A legnagyobb tulajdonos, a békéscsabai önkormányzat például azért nem segít, mert ezután sem látta garantáltnak, hogy a cég nem termeli újra a veszteségét. Kisebbségi tulajdonosként jelen van az állam, a cég most elsősorban tőle remél segítséget, elmondásuk szerint az ellátás nincs veszélyben, a munkabéreket, a beszállítókat, a számlákat és az adókat is ki tudja fizetni a cég

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!