Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Csütörtökön ötkor futott be a 240. segélyhívás a viharkárokról

Mostanra sikerült mindent elhárítani, Hódmezővásárhelyen, Szegeden és Makón közel negyven épületet rongált meg a nagy erejű szél.

Befejeződött a viharkárok felszámolása Csongrád megyében – közölte lapunkhoz eljuttatott közleményében a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mint összesítésükben írták, az erős szél Szeged, Hódmezővásárhely és Makó városában okozta a legnagyobb károkat. Csaknem negyven épület rongálódott meg, a lehasadt ágak és a kidőlt fák veszélyeztették a gyalogosok és az autósok forgalmát. 

Lapunkban a keletkezett károkról több alkalommal is beszámoltunk, a szél leszakított több lemezt az Emlékpont homlokzatáról (a megsérült lemezeket azóta tűzoltók szedték le), levitt egy fél fát (annak a maradékát kivágták), tetőket bontott meg, az M43-as autópálya Szeged felé vezető útján pedig felborította egy kamion pótkocsiját.

A hivatásos és az önkéntes egységek közös erővel, címről címre haladva, egész nap végezték a károk felszámolását. A megye minden laktanyájából riasztották az egységeket, emellett Mórahalom, Földeák, Szeged és Sándorfalva önkéntes tűzoltói, valamint a szegedi mentőcsoport tagjai segítették a mentéseket. 

Kétszáznegyvenen kértek segítséget

Csütörtökön délután öt órakor érkezett az utolsó lakossági bejelentés a szegedi főügyeletre a szerdai viharral kapcsolatban. Összesen kétszáznegyven lakossági segélyhívást fogadtak a megerősített ügyelet munkatársai az elmúlt két napban. Az operatív törzs koordinálása mellett több mint hatvan hivatásos és mintegy húsz önkéntes tűzoltó dolgozott folyamatosan a viharkárok felszámolásán.

És ami a legfontosabb, az anyagi károk jelentősek, személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére – írják, azaz szerencsére közben senki nem sérült meg.

Kiemelt kép: az Ady Endre út sarkán letört fa maradékait távolítják el

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!