Forrás: budapestpride.hu

Meghalt Nagy Szilvia, a Budapest Pride elnöke

- Hirdetés -

Senki más nem fogja képviselni úgy az érdekeidet, mint te magad, és hasonlóképpen, ha mások kénye kedve szerint élsz, akkor nem élsz igazán.
(Nagy Szilvia, 2018, Budapest Pride Megnyitó)

“Emlékeztetett minket, hogy amikor azt mondják, ne provokáljunk, a legtöbbször úgy értik, ne legyünk, vagy ha már úgy esett, hogy vagyunk, legalább ne tudjanak rólunk. Fontos hogy ne hagyjuk, hogy megijesszen minket ez a szó, és ne higgyük el, hogy bármiféle büntetés jogos érte.” – írják róla megrendült szervezőtársai. Mint fogalmaznak, egy emberileg fenntartható civil szervezetet épített , koordinálta 12 szervező és 300 önkéntes munkáját.

Nagy Szilvia 1977-ben Miskolcon született. Amerikanisztika szakos bölcsészként végzett az ELTE-n 2002-ben, majd honlapkészítőként, grafikusként és dj-ként dolgozott. Később az Egyesült Államokban közösségszervezői képesítést szerzett. 1999-ben a Flamingó kör (a mai Szimpozion Klub elődje) egyik alapítója és vezetője, 2003-tól pedig az Ösztrosokk leszbikus bulisorozat alapítója, szervezője lett.

- Hirdetés -

2007-től szervezet a Budapest Pride-ot, ahol először a Budapest Pride Filmfesztiválon dolgozott, 2013-től pedig a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány elnökévé választották. 2016-ban az LMBTQ közösségért végzett kiemelkedő munkájáért elnyerte a Háttér-díjat, 2019-ben pedig a LIFT-díjat.

Négy éve rákkal diagnosztizálták, amiről mindig nyíltan beszélt, mert a rák elszigetelje a közösségétől és küzdött a betegséget övező társadalmi tabuk ellen. Nagy Szilvia 43 éves volt.

“Büszkén folytatjuk azt a munkát, amit a Szilvi megalapozott, és építjük tovább az LMBTQ mozgalmat a Szilvi által lefektetett értékek mentén. Szilvi remek humora, hatalmas szíve, folyamatos önreflexiója és rendületlen hite a közösség erejében mindig velünk lesz.” – zárta közleményét a Budapest Pride csapata.

(Budapest Pride/hvg.hu)

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!