Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Engedni fogják a Momentum-tagoknak, hogy csatlakozzanak Márki-Zay mozgalmához

Momentum-elnökségi tagokkal, köztük Fekete-Győr Andrással és Berg Dániellel találkozott Márki-Zay Péter polgármester, miután a Magyar Hang megírta, hogy az ellenzéki párt alapszabálya nem engedi, hogy a párttagok párhuzamosan a Márki-Zay vezette Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz (MMM) is csatlakozzanak. Az ugyanis értelmezésük szerint politikai szervezet, és erre is vonatkozik, hogy kettőben egyszerre valaki náluk nem lehet tag.

Ezt a passzust eredetileg pártokra találták ki, tehát a momentumosok mondjuk nem lehetnek közben Jobbik-tagok, de – miután a pártokkal szemben a politikai szervezeteket nem definiálja egyértelműen törvény- ők döntötték el, hogy az MMM az, tehát nem lehet valaki tag itt is, ott is. Mindez azért pikáns, mert a mozgalom azért jött létre, hogy meglévő ellenzéki pártokat összefogjon.

Most ezt úgy néz ki, meg fogják változtatni, bár vélhetően eddig se nagyon tartották be, legalábbis erre utal a polgármester posztja, miszerint ezen hamarosan terveznek változtatni, hiszen az MMM nem párt és „sok közös tagunk van”.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!