Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

„Kerestünk egy helyet, ahol tudunk végre önfeledten alkotni” – Pince Klub a BFMK-ban

Négy vajdasági fiatal – Korsós Karolina, Surján Bernadett, Urbán Judit, Vas Attila – és a hódmezővásárhelyi Szarka Valter Sándor együtt tanultak Szegeden a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon, képi ábrázolás szakon. Itt mint mondták, keresni akartak egy helyet az önfeledt alkotásra, ahol megvan a megvan a magánszférájuk is, de egymás műveit is látják. „Így találtunk rá a tanszék legalsó szintjére, a pincére, innen ered a nevük is: Pince Klub. Majdnem három évig teljesen együtt dolgoztunk” – meséli Szarka Valter Sándor.

Az öt fiatal ma már más-más településeken él, de összeköti őket, hogy szeretnek alkotni, méghozzá leginkább absztrakt formákban. Első csoportos tárlatukon harminc művüket mutatják be, amely most Hódmezővásárhelyre érkezett.

– A művekből árad a lelkesedés és az alkotómunka szeretete – mondta Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze, aki néhány éve Szarka Valter Sándort is elindította a művészeti pályán. Szerinte az alkotásokon érződik az a szimbiózis, amiben együtt dolgoztak az alkotók, közvetlen, inspiráló alkotói légkörben.

„A 21. század elején is fontos a művészetet közösségi létformaként megélni, csoportosulni, egymásra pozitívan hatva, szellemi interakcióban alkotni”

– tette hozzá.

A Pince Klub tárlata február 16-ig tekinthető meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ I. emeletén.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!