Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Tornyai-festménnyel tanulják Móriczot a rendhagyó irodalomórán

Az Alföldi Galéria állandó kiállításában is készülnek az érettségire a Bethlen
Gábor Református Gimnázium végzős diákjai. Mindhárom tizenkettedikes
osztály részt vesz Az Alföld művészete – kezdetektől napjainkig című kiállítás termeiben sorra kerülő rendhagyó irodalomórákon, amelyeken a gimnazisták felkészülését Cserjés Katalin segíti.

A Szegedi Tudományegyetem nyugalmazott oktatója a héten megtartott első órán – amelyre a 12. osztály Kun Márta tanárnővel érkezett – Móricz Zsigmond világához Tornyai János Juss című festményének változatainak segítségével közelítette a tanulókat, akik elemző kérdések alapján tekintették meg a tárlatot, s válaszaikat közösen értékelték.
A rendhagyó órán a műalkotásokat téma szerint is csoportosították a diákok, s igyekeztek megtalálni a kiállítás szerkezetét meghatározó rendezőelveket. Közben megvizsgálták a kiállított művek színvilágát, s feladatuk volt, hogy egy cselekményt ábrázoló festményen látható jelenethez történetet találjanak ki.

A bethlenesek a tanév folyamán még több alkalommal vesznek részt rendhagyó irodalomórán a Kossuth téri kiállítóhelyen, s készülnek a magyar érettségire, amelynek témái között a regionális kultúra is szerepel.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!