Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Civilek: több mint 14 millió forint támogatásról döntött a véleményező ülés

Az év első felének a civil szervezetek, egyesületek részére történő támogatásáról döntött a véleményező ülés. A civil szervezetek között 7-nek tudtak teljes támogatást adni a szűkös keretek miatt. A döntések során szempont volt a kért felhasználás, valamint az, hogy az előző években pályáztak-e, és amennyiben igen, megfelelően és határidőben elszámoltak-e a kapott összeggel.

Az Oktatási, Kulturális, Sport és Nemzetiségi Bizottság elnöke, Lőkösné Nagy Sarolta elmondta, idén is civil szervezetek, sportegyesületek önkormányzati támogatására lehetett pályázni, az első, úgymond tavaszi félévben március 15-ig. A most megítélt támogatás mértéke mintegy 14,2 millió forint. A támogatásra 59 civil szervezet, 27 sportegyesület, 32 egyéb szervezet nyújtott be támogatási kérelmet, 60 millió forint értékben.

Az egyes egyesületek, civil szervezetek kért és odaítélt támogatásait itt olvashatják el:

A véleményező ülés megállapodott abban, hogy a felhasználás, az elszámolás, a beszámolás és a civil szervezetek tevékenysége tekintetében fontos az átláthatóság. Fontos, hogy a szervezeteknek az elszámolásukat úgy kell benyújtani, ahogy arról az önkormányzattal, mint szerződő féllel megállapodtak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!